Ajuntament de Palanques

Cartell / Cartel
Cartell / Cartel
Dimarts, Agost 16, 2016 - 16:45
Palanques organitza una jornada per a difondre les seues pintures rupestres
L'Ajuntament de Palanques, amb el suport del Ministeri de Cultura, ha organitzat per a dissabte que ve dia 20 una jornada de difusió de les pintures rupestres del "Cingle de Palanques". Es tracta de dos abrics rupestres que van ser descoberts en 1989.
 
La jornada s'iniciarà amb un taller de pintura rupestre per als xiquets i xiquetes de la localitat i tots els que vulguen assistir. L'objectiu és pintar, en una paret del municipi, algunes de les figures més representatives que es troben en els abrics del Cingle.
 
A continuació tindrà lloc una visita guiada a les pintures rupestres del Cingle. Mònica Segura serà l'encarregada de guiar el recorregut.
 
En els últims mesos l'Ajuntament de Palanques ha treballat en la millora del camí que condueix a les pintures rupestres. Al costat del cementeri s'ha instal·lat una protecció metàl·lica que evita el risc de caure al barranc. Així mateix, en les mateixes pintures, s'han millorat els panells i s'han instal·lat plataformes metàl·liques per a millorar l'observació dels conjunts pictòrics.
 
La jornada finalitzarà amb la presentació d'un audiovisual sobre les pintures rupestres. En ell s'arrepleguen els aspectes més destacats de la troballa i es resumeix la seua importància. A més, el video compta amb la presència de Norbert Mesado, autor del llibre editat per la Diputació de Castelló sobre els abrics.
 
-La importància de les pintures
 
Les pintures rupestres naturalistes del Cingle de Palanques pertanyen al període Neolític. Tenen una antiguitat de 5000 anys. Estan formades per més de 30 figures amb diversos grups de caçadors i animals salvatges. Les pintures es distribueixen entre els abrics anomenats A i B, dues covarxes molt properes.
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal